Derfor er hundetræning fantastisk

Kunne dig og din hund godt trænge til en kærlig hånd, så I kan lære hinanden bedre at kende samtidig med, at din hund lærer alt det gode? Det behøver dog ikke være svært at finde hjælpen til at ændre og forme din hunds adfærd til det bedre.

Skab et godt samarbejde mellem dig og din hund

Hunde kan finde på rigtig mange sjove og spændende til i hverdagen, og de gør det bestemt ikke for at være uartige, eller for at være irriterende. Hunde de gør faktisk blot, hvad de synes er bedst i øjeblikket, og hvad der bedst kan betale sig for dem lige i det øjeblik. Det er for eksempel ikke fristende i øjeblikket for en hund at tigge efter mad ved bordet, hvis den ved, at der kommer godbidder til den, hvis den ligger og slapper af i dens kurv under måltidet. Den synes for eksempel heller ikke, at det er fristende i øjeblikket at hive i snoren for at komme hurtigt videre til den næste duft, hvis den ved, at den får godbidder, hvis den går roligt og afslappet på gåturen. Du kan altså ændre og forme din hunds adfærd næsten lige, som du har lyst. Det kræver dog blot en smule ros, belønning, tålmodighed og kontinuitet. Læs mere her for forskellige slags træning til hunde i Århus og omegn.

Belønningsbaseret træning

Ved hundetræningen i Århus bliver der gjort brug af operant indlæring, som også kaldes for belønningsbaseret træning. Her handler det især om at få skabt nogle gode og positive situationer i hverdagen, som du kan belønne din hund for, og hvor du samtidig kan lære hunden at undgå de andre mindre gode situationer. Den moderne shaping teknik kommer ind i billedet her, hvor du kan bruge din hunds egne initiativer til at forme og ændre dens adfærd til det bedre. Her bliver der bygget på sjovhed og samarbejde, og ikke hverken frygt eller straf, som kan være meget skadende for hundens og dit venskab og senere samarbejde. I løbet af hundetræningen vil du få de relevante redskaber, som du så kan bruge i din fremadrettede træning med din hund.

Hundetræning foregår mellem træneren, din hund og dig

Vidste du, at hundetræning faktisk ikke kun er mellem din hund og træneren? Du skal faktisk også selv være en stor del af træningen for, at den har den højeste og bedste effekt. En hund skal for eksempel aktiveres både fysisk og mentalt, og det hele kan heldigvis kombineres på en måde, som bliver sjovt for alle i hele husstanden, samtidig med at du får dig en rolig, glad og afbalanceret hund, som hele familien kan værne om, være sammen med og elske. Ofte er det nemlig både hundens fysik og det mentale, som kan være grunden til eventuelle adfærdsproblemer, hunden kan have. Målet med hundetræningen er at forbedre hundevelfærden i dit hjem og derved forbedre dig og din hunds forhold til hinanden. Så kan du holde din hund sund, rask og aktiveret bedst muligt.