Det er en rigtig god idé at hyre en elinstallatør

Selv om du er en privatperson der ser dig selv som værende særdeles dygtig, og som selv kan lave en hel masse ting derhjemme uden behov for hjælp udefra. Dog er sandheden den, at en del arbejde med el der er særlige regler om, især det der omfatter stærkstrøm, hvilket betyder at der skal du altså have fat i en autoriseret professionel, som er forpligtet til at overholde de gældende bestemmelser og at arbejdets udførelse sker på en forsvarlig facon.

Hvis du har brug for en dygtig og erfaren installatør fra Silkeborg til at komme godt i gang, så kan nettet være et godt sted at starte, især hvis du har nogle særlige opgaver, som kunne være installation af fx en alarm eller en form for data-/teleinstallation.

Elinstallatører finder også beskæftigelse inden for industrien, i form af at opbygge anlæg til motorer og belysning, for ikke at tale om styringssystemer.

En karriere med en solid gennemsnitsløn

Hvis du godt kunne tænke dig at finde ud af hvordan du bliver elinstallatør, så er det en kort videregående uddannelse, hvilket vil sige at hvis du har en ungdomsuddannelse, så kan du læse den på kun to år, og gennemsnitslønnen ligger på godt 45.000 kr. om måneden, startlønnen ligger omkring de 40.000 om måneden.

Selve beskæftigelsesmulighederne er også glimrende, el er i sig selv et område der er i vækst, i takt med at den sorte energi udfases, og den grønne vinder frem, så er el et af de områder der altid vil være i fokus, og som kræver dygtige folk.

Samtidig får du adgang til den nyeste teknologi, fordi en autoriseret elinstallatør altid skal holde sig ajour med hvad der gælder for netop hans område, og dermed kan du altid regne med at dine installationer er up to date.

Eksempler på installationer du som privat kan drage nytte af

 • Almindelige el-installationer
  Hvis du ikke er tryg ved selv fx at sætte belysning eller ventilation op i din bolig, så kan en autoriseret elinstallatør være til stor hjælp for at løse den slags opgaver.
 • LED-belysning
  Moderne og energieffektiv belysning både indendørs og udenfor, og af de bedste producenter
 • Renovering og nybygning
  Hvis du har et gammelt hus som du skal i gang med at renovere, eller har et helt nyt hus som du skal have trukket el i, eller sågar en tilbygning der skal laves, så kan en elinstallatør udføre arbejdet fra a til z.
 • IHC – Intelligent House Concept
  Til den moderne bolig, hvor IHC ud over de normale el-funktioner kan levere nogle helt nye funktionaliteter inden for styring, sikkerhed, komfort og fleksibilitet.
 • Energioptimering
  Hvis du kører med utidssvarende el-løsninger, så er der stor risiko for at de bruger for meget el i brug, og der kan derfor være mange penge at spare på at skifte dine installationer ud med noget nyere og mere besparende. I modsat fald vil det normalt være sådan at du vil opleve et støt stigende forbrug, og ikke af nogen anden årsag end at dine aggregater med tiden vil bruge mere el, hvilket skader din pengepung.