Imponerende tegltag er kvalitetshåndværk

På dine ture gennem den arkitektoniske by og landsbydel kan du nyde synet og få nye ideer af huse og bygninger med mange forskellige tage. Vi mennesker har altid søgt at få tag over hovedet og stræber til stadighed efter at skabe os et trygt og rart sted at bo. Tegl er blevet brugt til tage i flere århundrede og er blevet brugt både på prægtige bygninger men også på almindelige hustage ligesom i dag.

Ønskebolig med smukt tegltag

Smukke, glaserede tegl, hvor solen sender sine stråler ned på, giver det flottest genskær. Et nyt tegltag giver et imponerende indtryk og lyser op i bybilledet. Du kan ligefrem se huse med disse tage, angivet på kunstneriske plakater. Der er helt sikkert noget specielt ved et flot velholdt eller nybygget hus med’ traditionelle tegl. Et glaseret tag af denne type er populært og pynter. Glasuren er også praktisk, fordi mos og alger har svært ved at sætte sig fast

De klassiske sorte og røde tegl er velansete, men du finder også tegltag i flere farver, nuancer og former. Farver som blå, gul og brun kan også være med til at give forskellige udtryk, der spiller ind på husets udseende. Vælg et tegltag, der passer godt til dit hus eller din bygning. Tag en runde i dit kvarter eller i byen, hvor du kan indhente ny inspiration og ideer til, hvordan din ønskebolig med det rette tag skal se ud.

Kvalitet og solidt håndværk

Tegl bliver udvundet af ler og er et stærkt og holdbart naturmateriale. For at få et ensartet udseende bliver teglsten i dag ofte maskinformet. Nogle teglsten bliver specielt håndlavet, hvilket giver teglene sine helt egne særpræg. Sætter du pris på god kvalitet og solidt håndværk, er et tegltag et oplagt valg.

Teglene kan både bruges til tagrenovering og på nybyggeri, du får et tag, der både er klassisk og samtidig tidssvarende. Opbygningen af dit tegltag afhænger af tagkonstruktionen og ønsker du at stræbe efter et harmonisk resultat, kan du spørge en fagmand og arkitekt til råds om, hvad der vil passe bedst til dit hus. Får du en dygtig håndværker med god erfaring til at lægge dine tegl, kan du undgå skader som utætheder eller løse tagsten.

Glæd dig over holdbare tegl

Det kan være dyrt at anlægge tegl. Pris og omkostninger afhænger af, hvor stor en flade du skal dække og hvor store teglplader du skal bruge. Du  vinder til gengæld ind på, at et tegltag kan holde i rigtig mange år og at teglsten kan genbruges. Samtidig får du et flot tag, som du kan glæde dig over.