Afstand og luftkrammere

Sidste lørdag fyldte min datter 9år. Hvilket er får uger efter, at vores statsminister Mette Frederiksen ændrede forsamlingsforbuddet til 10 personer.

Vi er en stor familie, med bedste forældre, fætre og kusiner, onkler og tanter, som normalt alle kommer når der fejres fødselsdage.

 

Det var svært for min lille pige at forstå, hvorfor familien pludselig ikke kan komme og fejre hende. Som de jo plejer.

Vi har holdt vores smittekæde til vores bedste forældre og vores naboer, da de har børn på vores alder.

 

Derfor er det også kun dem, vi inviterede til hendes fødselsdag.

I de næste afsnit beskriver jeg, hvordan vi planlagde fødselsdagen med Corona-venlig mad og luftkrammere.

 

 

En Corona venlig op pyntning

Min datter elsker balloner. Vi fyldte derfor hele stuen om med svævende fødselsdags balloner som vi købte hos heliumballoner.dk. Derudover lavede vi en luftkrammebane. Luftkrammebanen bestod af felter på gulvet vi optegnede med malertape. Der var 1,5 meter afstand mellem hver firkant.

Reglerne var simple, når man stod i den ene firkant, var man i stand til at modtage eller give en luftkrammer, til den person der stod i den modsatte firkant. Det virker måske plat, men det var en god måde at have nærkontakt med den rette afstand.

 

For at gøre borddækningen så Corona-venlig som muligt. Havde vi på det enkelte glas sat et ansigt af hver gæst. På den måde, var der ingen risiko for, at man kom til at drikke af det forkerte glas.

Corona venlig mad

I vores familie, kan man ikke sige fødselsdag uden at tankerne kommer på store lagkager og fade med hjemmebagte boller. Desværre er det ikke, det mest Corona venlige mad og vi blev derfor nød til at re-tænke hele opbygningen af menuen.

 

I stedet for det store ta-selv bord, som vi er vant til, lavede vi individuelle tapas tallerkener til alle. Den stor lagkage blev byttet ud med små lagkager, så hver gæst fik deres egen lagkage.

 

Det fungerede godt og børnene synes det var fedt, at de fik en hel kage for sig selv.

 

Vi havde købt de små Haribo slikposer, dem man normalt kan købe til 1kr, indpakkede chokolader og Dumle slikkepinde. På den måde, kunne børn og voksne få deres fødselsdags-slik-kick uden at alle skulle have fingrene i den samme slik skål.

 

hav fokus på det positive

Det kan være svært at forblive positiv, her under anden Corona bølge, men det er især vigtigt på mærkedage som dit barns fødselsdag. I stedet for at italesætte hvor irriterende det er, at man ikke kan invitere de gæster man plejer, så vend fokusset over på, hvor dejligt det er, at der er tid til at lege med alle sine gæster og at det er nemmere at overtale alle til at lege gemme leg.

 

Jeg håber du kunne bruge nogle af mine ideer til jeres næste fødselsdagsfest? Skriv endelig en kommentar, hvis du har andre ideer til, hvordan man kan gøre en fødselsdag Corona-venlig og samtidig fantastisk for fødselslaren.