Vores guide til et hyggeligt hjem

Jeg husker tydeligt, hvor stresset og rundt på gulvet jeg var, da Mikkel og jeg flyttede fra Kolding til Middelfart sidste år.

Vi fik hjælp af både familie og venner og vi havde hele weekenden til at ”komme på plads”, men det var godt nok en besværlig og tidskrævende affære.

Derfor vil jeg gerne dele mine bedste flyttetips til jer, så I hurtigst muligt kan komme på plads i jeres nye hjem. Vi ved, om nogen, hvor vigtigt det er at hurtigt komme på plads og få en god start i de nye omgivelser.

 

Step 1: Fordel arbejdet strategisk mellem jer

Mikkel og jeg erfarede hurtigt, at vi havde forskellige præferencer, når det kom til udpakning. Det betød f.eks. mere for mig, at der blev pakket ud på en bestemt måde i køkkenet, da det typisk er mig, der laver mad. Derfor satte jeg Mikkel til ’håndværker’ opgaverne som at sætte hylder op, ordne lys og pakke tøj ud.

Det gav mig god tid til at pakke alt vores porcelæn ud og finde den helt rigtige plads til det hele. Havde Mikkel stået for denne post, så havde jeg med garanti flyttet rundt på det hele igen – og dermed spildt en masse tid, der kunne have gået med noget andet.

Det havde sikkert også været frustrerende for Mikkel, at jeg havde flyttet rundt på alt det, han lige havde brugt timer på at organisere. Så vores bedste råd er: Fordel arbejdet efter, hvad I er gode til, og afstem hvis I gerne vil have udpakningen på en bestemt måde. Så glider det hele lettere og I kan hurtigt komme videre til næste fase af flytningen.

 

Step 2: Gør processen sjov og hyggelig

Mikkel og jeg lavede en flytteplayliste. Vi gik og sang, dansede og fjollede, mens vi pakkede ud. Det fik tiden til at gå hurtigere, og gjorde en ellers kedelig og tidskrævende aktivitet en hel del mere overkommelig.

Hvis du slet ikke kan overskue alt arbejdet, der ligger foran jer, så er det et af mine bedste råd: Gør det kedelige arbejde så hyggelig og sjovt som muligt.

Vi fandt også på små gættelege, som vi legede på tværs af rummene, mens Mikkel hang en lampe op, og jeg var ved at sortere bestik. Det gav nogle gode grin og vi følte begge, at tiden gik væsentligt hurtigere og udpakningen blev mindre besværlig.

 

Step 3: Gør jeres hjem hyggeligt og hjemligt hurtigt

Et af mine vigtigste råd, til at komme hurtigt på plads er at sørge for at jeres hjem hurtigt bliver hyggeligt.

Går der for lang tid, inden man pynter op, får noget på væggene og får farver ind, kan man risikere at man ikke føle sig ordentligt hjemme, og dermed ikke få den bedste start på det nye kapitel.

Vi bestilte en masse fine home decor fra den lokale butik Crocca. Mikkel synes, jeg gik lidt for meget til den med pynt. Det gør en stor forskel, når man skal starte et nyt liv på et helt nyt sted, at man synes rummene er hyggelige.

Nyt pynt symboliserer ’nyt sted’ og dermed en ny start. Derfor mener jeg, det var vigtigt at få købt en masse nyt hyggeligt home decor, så vi hurtigt kunne føle, at dette var vores nye hjem.

 

Og så er det bare at give det tid..

Når du har fulgt ovenstående steps er det bare at give det nye sted tid til at vokse på jer. Man kan hjælpe den hjemlige følelse godt på vej med hygge og pynt, men det som for alvor skaber et hjem er også de mange oplevelser og minder, man skaber sammen.

Held og lykke med jeres flytning – jeg håber, I kunne bruge vores flyttetips, og I kommer godt på plads i jeres nye hjem.