Forvent at det hele tager den dobbelte tid

Renovering af hus

En af de vigtigste ting du skal minde dig selv om under dit renoveringsprojekt er, at du har valgt at renoverer et hus på grund af dens charme, detaljerne og dens historie. Hav altid den tanke med dig, når renoveringsprojektet hænger dig langt ud af halsen.

Du kan ligeså godt forberede dig på, at der opstår uforudsete udfordringer, at tingene aldrig er som de ser ud samt at et renoveringsprojekt er et hårdt arbejde – fysisk og mentalt.

 

Ofte er det ikke tydeligt, hvad de gamle huse gemmer før man begynder renoveringsarbejdet. Derfor må du ikke sætte en stram tidsplan – da den bliver umulig for dig at overholde. Lav nogle overordnede mål, hvor der er indregnet buffertid. Hvis tingene tager kortere tid end forventet, forsætter du bare på de næste opgaver. Det er altid sjovere at være foran end bagud.

 

Der vil altid være op og nedture i et renoveringsprojekt!
Det samme gælder arbejdet med kommunen og diverse byggetilladelser du skal huske at søge. Når du renoverer et gammelt hus, er det vigtigt, at du husker at undersøge om der er nogle reglementer du skal overholde ved renoveringen.

 

Der findes et utal af regler der skal overholdes, hvis dele eller hele dit hus er bevarelsesværdige. Spørg din kommune før du går i gang med dit renoveringsprojekt. Ellers kan du stå i en situation, hvor du skal ændre alt det du har renoveret.

 

 

Renovering af husKøb dine egne materialer

Når du renoverer et hus, vil der uden tvivl opstå tidspunkter hvor du for brug eksterne leverandører. Det kan f.eks. være når der skal indsættes nye vinduer eller du har brug for en murer til at lægge klinkerne snorlige. Ligegyldigt hvilken opgave du får en håndværker til at udføre, sparer du altid penge ved at købe materialerne selv. Da håndværkere osv. er ofte ligeglade med hvor meget din nye håndvask, klinker og trægulv koster.

Derfor kan du hurtigt spare en hulens masse penge, ved at lave indkøbende selv. Hvis du undersøger markedet, kan du ofte forhandle dig frem til gode priser ved at kontakte producenterne direkte. Derudover, kan du med fordel finde nogle af materialerne brugt på b.la. dba.dk eller guld og gratis.

 

 

 

Nogle opgaver skal udføres af fagmænd jf. dansk lovgivning

 

Selvom du selvfølgelig er årets ”Gør det selv” person i 2020, er der nogle områder du skal få en professionel fagmand til at udføre.
VVS og elektriker arbejde skal du overlade til de uddannede. Det kan skabe store problemer hvis dette ikke bliver lavet korrekt. Du kan selvfølgelig forberede arbejdet til dem. Ved at benytte en kabelsøger, som den du kan købe ved C-TV.dk, kan du finde de kabler der ligger skjult i dit hjem. Så skal elektrikeren ikke bruge tid på at finde kablerne og den samlede timepris du skal betale, bliver derfor mindre.

 

I Danmark er det et lovkrav at få en faglært elektriker til at klare elinstallationerne. Det er tilladt at du slev udskifter en 230 volt afbryder samt stikkontakter uden jord – såfremt det er indendørs installationer.

 

 

Giv dig tid til at tænke over detaljen

Selvom du til tider, bare vil være færdig med renoveringsprojektet skal du slå koldt vand i blodet og tage en ekstra indånding. Det færdige resultat afhænger af, at du har fokus på detaljen og de små finesser. Sæt tid af til at gøre det ordenligt i første omgang.

 

Mange gamle huse indeholder en masse charme. Kig dit hus igennem og lav en liste over de elementer og finurlige elementer du vil beholde. Ved at gøre dette, bliver dit hus helt unikt, fyldt med historie og personlighed.