Hvad kan en massør gøre for min krop?

Du kender sikkert flere, der jævnligt får massage, og måske har du også selv besøgt en massør. Men hvorfor er det, at massage er så godt for kroppen? Og hvad sker der egentlig i kroppen, når du lægger dig på briksen og lader en massør ælte dine ømme muskler? I denne artikel for du svaret på, hvorfor massage er godt for kroppen.

Massage øger blodcirkulationen

Når en massør arbejder med dine muskler, vil du kunne mærke, hvordan der opstår en varme. Denne varme vil også fysisk kunne ses som en rødmen af huden i de områder, hvor massøren arbejder. Dette skyldes, at massagen påvirker blodgennemstrømingen. Fordi massagen øger blodtilførslen, så strømmer der også mere ilt og næring til muskelfibrene, så de restituerer bedre.

Få bedre lymfecirkulation

Når blodcirkulationen bliver højere i muskler og væv, så er det ligeledes med til at føre affaldsstoffer væk fra bindevævet. I bindevævet kan affaldsstoffer ophobe sig, og under en massage frigives de. En dybdegående bindevævsmassage kan hjælpe med at få renset ud og løsne stift bindevæv, så det bliver smidigt.

Når du frigiver affaldsstoffer, så påvirker det lymfesystemet. Affaldsstofferne aktiverer lymfesystemet, der filtrerer blodet, så affaldsstofferne bliver renset fra blodet.

En god cocktail af hormoner

Fordi massage indebærer en masse fysisk kontakt og berøring, så vil det udløse forskellige hormoner. Disse hormoner er blandt andet de 3 store: Dopamin, serotonin og oxytocin. Hormonerne dopamin og serotonin kaldes ”lykke-hormoner”, og de skaber en god og positiv følelse af velvære. Oxytocin udskilles ved fysisk kontakt og kaldes også ”kærlighedshormonet”. Dette hormon hjælper til at nedskalere følelser af angst eller frygt.

Du får derfor en god cocktail af hormoner under en massage, der efterlader dig glad og godt tilfreds.

Massage sænker puls og blodtryk

Når en dygtig massør ælter dine ømme muskler, vil du samtidig ligge helt afslappet og blot være i oplevelsen. Når du ligger stille og slapper af, så falder pulsen, hvilket yderligere er med til at stresse kroppen af.

Massage kan også påvirke blodtrykket positivt, fordi det reducerer udskillelsen af stresshormonet kortisol. Kortisolniveauet falder, fordi du får slappet af, hvilket måske ikke ellers er tilfældet i en almindelig travl hverdag.

Bliv fri for smerter

Sidder du ofte i den samme arbejdsstilling eller laver du forkerte løft, kan du risikere at få muskelspændinger og smerter. Smerterne kan med tiden udvikle sig, så de trækker op i hovedet og kan give spændingshovedpine. Smerterne opstår, fordi der ophober sig affaldsstoffer i musklerne.

En massør går ind og løsner disse knuder af ophobede affaldsstoffer ved at øge blodgennemstrømningen til det specifikke område. Derfor letter smerterne og spændingshovedpinen også efter en god massage.

Find en dygtig massør tæt på dig

Find en dygtig og mobil massør, du føler dig godt tilpas ved. Det er en meget intim affære at lade sig massere, så det er vigtigt med tryghed og tillid.

I området omkring Ry og i Århus og Skanderbog kommune kan du få en mobil massør ud til dit private hjem. På den måde kan du være helt afslappet og skal ikke ud af døren, før du skal masseres.