Rens af tagrender

Hvad enten der er tale om tagrender hos ejer- eller andelsforeninger, offentlige instanser eller private, så skal de renses og i langt de fleste tilfælde er det en kæmpe fordel, hvis I vælger et specialiseret firma til at løse opgaven. På den måde får I en opgave, der bliver løst professionelt og effektivt, hver gang og der skal ikke investeres i de remedier, der ellers kan være nødvendige for at få renset tagrenderne ordentligt de 1-2 gange om året det er påkrævet.

Hvorfor skal tagrenderne renses?

Tagrenderne er lavet som en del af nedløbssystemet og det er dem, der sørger for at vand og andet nedbør bliver ledt videre for til sidst at ende det sted I har besluttet det skal ende. Hvis ikke tagrenden er ren, kan den i værste fald ende med at blive stoppet og i stedet for at løbe ned gennem nedløbsrøret vil vandet løbe over kanten og enten ind i huset eller plaske ned på jorden under.

Der er en grund til, at vandet ledes væk, for der kan opstå store skader, når det ender det forkerte sted. Noget af det, der kan ske, hvis tagrenden stopper og vandet løber over er:

  • Frostskader
  • Vandskader
  • Sætningsskader
  • Skader i fundamentet
  • Mug og svamp
  • Oversvømmelser

Det er naturligvis ikke noget, der sker, hver gang og du kan også opleve tagrender, der er stoppet, men det er heller ikke noget man har lyst til at gamle med, når en professionel rens af tagrender kan fås for en yderst rimelig pris – og endda kan blive endnu billigere, hvis I vælger et abonnement.

Hvordan foregår en rens af tagrender?

Når tagrenderne skal renses, er det fordi der samles skidt, blade og grene i renden, der kan stoppe for gennemløbet og gøre det svært for vandet at nå nedløbsrøret. Når I bestiller en professionel rens af tagrenderne, kan det foregå på flere forskellige måder, alt efter, hvor svært det er at komme til og hvor højt tagrenden sidder.

Som udgangspunkt kan det foregå på tre måder:

Rens af tagrender med stige

På de lavere huse, kan en tagrenderens foregå ved hjælp af en stige, som en helt klassisk rens. De professionelle firmaer har dog ofte specielle og tilpassede værktøjer, der gør selve arbejdet lettere at udføre, har en fast rutine og ved, hvad der skal kigges efter.

Rens af tagrender med lift

På de højere huse er det ikke sikkert at bruge en stige, og derfor kan en lift gøre det lettere at komme til samtidig med at det er langt mere sikkert og sørger for, at resultatet bliver både ordentligt og professionelt.

Rens af tagrender med støvsuger

Den sidste måde, der kan renses tagrender på, er ved hjælpe af støvsuger. Det bruges ofte til højere huse og har den fordel, at det kan foretages selv på steder, hvor det er umuligt at komme til med liften og, det ikke er muligt at have en stige høj nok.

Vil du vide mere, så læs med her.