Sådan får du den smukke glød tilbage

Grundet COVID-19, har vi alle skulle bære masker, når vi har bevæget os udenfor en dør. Måske har du også lagt mærke til, hvordan det har påvirket din hud at have maskerne på. Drømmer du om, at få den smukke glød tilbage og en mere ensartet hud? Så kan AHA’s være din redning, hvis du sørger for at bruge dem rigtigt.

 

Jeg får mine månedlige AHA frugtsyre ansigtsbehandlinger hos Klinik Nederby i Holstebro, som giver den bedste behandling. At finde en god dermatolog, som du kan stole på er svært.Jeg stoler ikke på andre end Klinik Nederby, når det gælder min hud .

 

Vil du også have din smukke glød tilbage? Jeg har samlet en lille guide til, hvordan du skal bruge AHAs, hvilke fordele og ulemper der er, og hvor ofte du bør bruge det. Du er kun et skridt fra, at genvinde den smukke glød igen.

Hvad er Alpha-Hydroxy Acids (AHAs?

Alpha-Hydroxy Acids, er vandopløselig syre. Nu tænker du sikkert, at jeg er bims. Hvem påfører, frivilligt, syrer på deres hud? Men der findes mange forskellige slags syrer. AHA’s er frugtsyre, og kan godt bruges på huden. Frugtsyren går ind og laver en kemisk eksfoliering på din hud. Det synes du måske også lyder lidt vildsomt. Men vær’ ikke nervøs. Det er faktisk den bedste måde, du kan eksfoliere din hud på.

 

AHAs går ind og laver små, kontrollerede “traumer” på huden. Disse små “traumer” stimluerer regeneringern af cellerne. Frugtsyre er især god til aldrende og tør hud.

 

Der findes også AHAs, som ikke er frugtsyre men mælkesyre (Lactid Acid). Denne type, er mildere mod huden end frugtsyren. Hvis du har sensitiv hud, så vil denne type af AHA være bedst for dig og din hud.

Hvad er forskellen på en kemisk og en fysisk eksfoliering?

Der findes mange slags syrer, men dem du bør kende til, er AHA og BHA (salicsylsyre). Den største forskel på disse syrer, er måde, hvorpå de arbejder. AHAs arbejder udefra og ind. Det vil sige, at AHAs er gode til at fjerne døde hudceller, forfiner og udglatter hudens overflade.

 

BHA’er arbejder også med det ydre hudlag, men denne form for syre er fedtopløseligt. Det vil sige, at BHA’er vil kunne trænge dybere ned i porerne, og renser på denne måde også hudens dybere hudlag. Så egentlig arbejder BHA’er både udefra og ind, og indefra og ud.

Så alt afhængigt, hvad din hud har brug for, vil jeg helt klart anbefale disse to typer af kemisk eksfoliering.

 

Den fysiske eksfoliering derimod arbejder kun udefra, og overfladisk på det øverste hudlag. De små korn, der er i en fysisk eksfoliering går ind og laver små ridser i din hud, og fjerner på den måde de døde hudceller. Det er sådan den fysiske eksfoliering virker.

 

Det er smag og behag, hvad man foretrækker. Men jeg vil til enhver tid anbefale dig at bruge en kemisk eksfoliering. Huden på vores ansigt, er både mere tynd og sensitiv, end andre steder på vores kroppe. At bruge en fysisk eksfoliering, vil næsten kunne sammenlignes med at bruge et finkornet sandpapir til din hud.

 

Hvorfor skal jeg ekfolierer min hud?

Eksfoliering hjælper med at fjerne de døde hudceller, der tilstopper vores porer. Sørger du ikke for at eksfolierer din hud, så forhindrer du de nye celler fra at komme op til overfladen. Afrensning af din hud og eksfoliering, er to af de vigtigste aspekter i din hudplejerutine. Dette gælder kroppen såvel som ansigt.

 

En eksfoliering hjælper også dine produkter med at trænge dybere ned i dine hudlag, så de er mere effektive.

 

Eksfoliering af din hud har mange fordele. En af dem, er at det kan hjælpe, hvis du har tendens til uren hud eller har andre hudproblemer. Eksfoliering går nemlig ind og øger blodcirkulation. Resultatet af dette er en sund, smuk hud med masser af glød.

 

Vidste du at din hud skiller sig naturligt af med de døde hudceller ca. Hver 30 dag? Men vores hud har stadig brug for hjælp til, at skille sig af med de døde hudceller. Hvis de døde hudceller ophober sig på hudens overflade, kan det resultere i tørre plamager, en ru hud tekstur, irriteret hud og tilstoppede porer. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at eksfolierer din hud.

Hvordan anvender jeg AHA?

En AHA bør bruges efter en afrensning af din hud. Det gode ved de kemiske eksfolieringer, er at de ikke skal vaskes af igen. Du kan påføre det med en vatrundel eller med dine fingertip, and that’s it.

 

Er det første gang, du skal bruge en kemisk eksfoliering? Så vil jeg anbefale dig at starte stille og roligt ud. Det vil sige, at du til at starte med kun bruger din kemisk eksfoliering en gang om ugen, så din hud har tid til at vænne sig til frugtsyren. Derefter kan du gradvist ændre det til et par gange om ugen.

 

Eller du kan gøre ligesom mig. Jeg får min månedlig ansigtsbehandling hos Klinik Nederby, som tager sig så godt af min hud.

 

Husk ALTID at bruge solcreme! Især også efter en kemisk eksfoliering, da huden er mere følsom.